Beregning af dagsværdi med vækst

Vores investering rejse kredser om at finde dagsværdien af en fælles bestand. Hvis du kan finde bestande, der er billigere end dets dagsværdi, er det sandsynligvis et køb. Hvis dit lager holder stiger langt over din beregnede dagsværdi, det er mest sandsynligt en sælge. Denne dagsværdi er ikke konstant, svingende på grund af flere faktorer fra rente bevægelse og til råvarepriserne.
Tidligere sagt at dagsværdien (salgspris) af en bestand er når dens P/E rammer 13.4. Dette giver investorerne et afkast på 7,45%, hvilket er 3% over det nuværende udbytte af en 10-årig treasury bond. Vi bruger 10-årig treasury bond som vores proxy for ‘gratis risiko’ rente. Nu, selvfølgelig, du har set en masse flere aktier værdiansættes til en P/E på mere end 13.4, nogle så høje som 30. Er de overvurderet? Ikke nødvendigvis siden min P/E beregning Antag en vækst på 0%.
Som du måske ved, indtjening ikke bliver konstant hele tiden. Google fandtes ikke et årti siden, og det nu River i milliarder af dollars af profit. Så hvordan vi værdsætter selskab med en voksende indtjening? Nu, jeg normalt antager ikke vækst ved beregning af dagsværdien, men jeg har tænkt mig at tage en stikke på det i dag.
For nu, lad os gøre tingene virkelig simpelt. Vi antager, at EPS for indeværende år er $ 1.00. Desuden tjener vækst bliver 10% for de næste 5 år og derefter ophold konstant bagefter. Jeg tror, dette er en realistisk antagelse. Forudsige indtjening vækst ud over 5 år er ligesom forudsige hvem bliver den næste præsident 5 år i forvejen.
Nu, vores næste skridt er at bestemme der konstante EPS efter 5 års vækst. Med EPS på $ 1,00, vil 5 år fra nu, EPS komme ind på $ 1,61. Så hvis vi bringe det tilbage til nutiden, hvor meget er denne $ 1,61 værd? Bemærk venligst at $ 1,61 nu er mere værd end $ 1,61 fem år fra nu. Ved hjælp af en 4,5% rabat sats, er at $ 1,61 af fremtidige erhvervsevne værd $ 1.29 per aktie i dag.
Derfor, i det væsentlige, selskabet vil tjene $ 1.29 konstant med 0% vækst. Ved hjælp af en P/E af 13.4 har selskabet en fair værdi af $ 17.32. Til denne pris er virksomheden værdsat på 17,3 trailing P/E ratio. Du kan gøre samme øvelse til andre virksomheder med højere vækstrate. Du vil finde ud af, at nogle af dem er vurderet til en P/E på 30 eller mere med Formodet tilvækst bygget ind i den.

4 thoughts on “Beregning af dagsværdi med vækst”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *